Den 26. marts havde vi sæsonens andet foredrag om Slania, denne gang blandet med perfin, fremført af Ulrik Kobbernagel.

Ulrik har været medlem af Slania klubben i Stockholm, besøgt Slania i hans hjem og set hans værksted. Havde en masser gode fortællinger om Slania og det at samle hans mærker med perfin.

Et super godt foredrag, men det sluttede ikke her, idet Finn Strøiman (Slania samler fra Birkerød)  også var til stede, og de to slutte foredragsdelen med en meget spændende fagsnak, med indspark fra dem begge. Og vi nød det meget, og vi vil opfordre jer to, til evt at lave et fælles foredrag ved en større frimærkeudstilling, det var rigtig givtigt og super god underholdning.

Mandag den 12. marts fortalte Niels Thunbo om hans samling “Samsø’s posthistorie”,  der udover at være en klassisk hjemstavnssamling, også er histoien om krig og karantæne i 1800-tallet, dampskibsfarten på Kattegat og luftpost i pionertiden. Præsentationen af samlingen vil samtidigt være en introduktion til det at samle på dansk posthistorie.  Derudover vil Niels fortælle lidt om det at udstille, samt om “bessermachen”, så pointhøsten stiger ved næste udstilling. Jeg har fået hans foredrag tilsendt, og vil lægge enkelte sider ind på hjemmesiden.

Mandag den 26 Februar havde vi et super spændende foredrag af Gert Heinze, et interaktivt foredrag hvor man indrages i nogle af de fund som Gert har fundet rundt omkring i Europa, primært hos auktionshuse og større svenske frimærkehandlere. Gert har stor forkærlighed for de tofarvede og helst på breve. Hele foredraget bygger på at man skal se de specielle ting der er på breve og mærker, der er med til at skabe et unika. Gert foreviste unika der har været dyre men også, unica som vi hver især kan finde. Man skal tro på på at selv kan finde unika.

Her er link til et af unikaerne dobbelklik på . GH fund Horsens folkeblad

 

Mandag 12 februar holdt Finn Strøiman et spændende fordrag om sin samling Mesteren Slania. Vi blev introduceret til hans liv og hans mange teknikker i at arbejde som gravør. forvist mange af hans små – meget små – indgraveringer med henvisning til familie og venner på de senere udgivne frimærker. At han nåede at blive et ikon inden for sit feldt blev meget tydeliggjort gennem Finn flotte foredrag og inspirerende opsætning i Powerpoint. Finn fortalte også hvad han gør ved sin udstilling samling, for at den skal nå mere end de 75 point han fik på TAK16. Tak for et inspirerende foredrag.